Auto

Bij FAIR kun je terecht voor theorie en praktijk, spoedopleidingen, losse lessen en opfriscursussen.

Door middel van een intakeles wordt bepaald wat voor soort opleiding het beste bij je wensen en capaciteiten past.

Tevens is er speciale aandacht voor mensen met faalangst. Ook rijbewijsbezitters die om de één of andere reden niet meer durven te rijden kunnen bij FAIR geholpen worden.

Intake

Een intakeles is een geheel vrijblijvende proefles van 2 uur. Hierin rij je ongeveer 1,5 uur, en in deze tijd bekijkt de instructeur wat je al kunt en hoe snel je leert.

Spoedopleiding

Een spoedopleiding ziet er standaard als volgt uit: je rijdt van maandag tot en met donderdag elke dag van 8 tot 16 uur. Dit zijn dus 28 uur in totaal.

Tussen de middag heb je een uur pauze, en ook na elke 2 uur wordt er even een kleine pauze ingelast.

Op donderdag heb je meestal je TussenTijdse Toets (TTT), en op vrijdag je examen.

In de intake wordt bekeken of 28 uur voor jou voldoende zijn, of dat het verstandig is in de weken voorafgaand aan je opleiding een aantal extra lessen in te plannen.

Meerweekse opleiding (pakket)

Als je voor een pakket kiest heb je het voordeel dat vooraf je hele opleiding wordt ingepland. Je weet dan meteen al wanneer je examen gaat plaatsvinden.

Je kunt zelf kiezen hoeveel weken je over je opleiding doet, dit is afhankelijk van hoeveel lessen je neemt per week. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om twee keer per week twee uur te rijden, maar ook vaker is mogelijk.

Losse Lessen

Je kunt natuurlijk ook gewoon voor losse lessen kiezen. In dat geval wordt er naar mate je vordert samen met de instructeur bekeken wanneer je TTT en je examen gepland kunnen worden. Losse lessen zijn mogelijk vanaf 1 uur in de week, maar het is vaak effectiever om in blokken van 2 uur te rijden.

2ToDrive

Door 2ToDrive kun je eerder beginnen met het volgen van autorijlessen, namelijk vanaf de dag dat je 16,5 bent geworden. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden mag je al rijexamen doen. Ben je geslaagd voor dit rijexamen dan mag je tot je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt onder begeleiding de weg op. Zodra je 18 bent mag je zelfstandig de weg op.

De 2 To Drive rijlessen verlopen in principe hetzelfde als de gewone autorijlessen. Je kunt losse rijlessen kiezen, maar speciaal voor 2ToDrive hebben we ook speciale pakketten samengesteld waar je uit kunt kiezen.

logo_2todrive