Rijlessen Motor Rijbewijs, Informatie & Prijzen

Ook voor je motorrijbewijs kun je bij FAIR terecht!

Het motorrijbewijs bestaat uit drie examens Theorie/AVB/AVD. Eerst ga je er samen met je instructeur voor zorgen dat je de motor goed onder controle hebt. In de tussentijd ga je er ook voor zorgen dat het theorie-examen met een voldoende is afgerond.

Deze voertuigbeheersing oefen je door middel van twaalf bijzondere verrichtingen en zeven van deze oefeningen moet je laten zien op het examen waarvan er 5 voldoende moeten zijn (AVB) bij het CBR. Als je hiervoor geslaagd bent kun je verder met het rijden op de weg (AVD). Ook dit gedeelte sluit je af met een examen bij het CBR…… En bij een voldoende resultaat je rijbewijs!

Kleding & Motor

Je rijdt voor alle categorieën op een Yamaha XJ6. Als je zelf al motorkleding hebt kun je deze natuurlijk het beste ook gebruiken tijdens de lessen. Is dit (nog) niet zo, dan kun je een helm, motorpak en handschoenen lenen. Voor stevige schoenen die de enkel bedekken (liefst zonder veters) dien je zelf te zorgen.

Actuele Slagingspercentage

Rijschool Fair

Verkeersdeelname (AVD) 87%
Voertuigbeheersing (AVB) 100%

Regio Gemiddelde

Verkeersdeelname (AVD) 82%
Voertuigbeheersing (AVB) 91%
(Bron: Slagingspercentage CBR 29-03-2021)
Rijschool Fair Roermond Reviews Kandidaten
Comments Rating 4.97 (149 reviews)

Nieuwe situatie motorrijbewijs

Zoals je misschien al wist is er het een en ander gewijzigd met betrekking tot het Motorrijbewijs, hier nog even kort de wijzigingen:

 • Op 17 jarige leeftijd kun je beginnen met motorrijlessen;
 • Vanaf 18 jaar kun je motorrijexamen doen voor beperkte categorie (A1);
 • Vanaf 20 jaar rechtstreek motorrijexamen doen voor categorie A2;
 • Vanaf 21 jaar mag je examen doen voor onbeperkte categorie (A code 80) maar alleen als je 2 jaar in bezit bent van rijbewijs A2 (zie onderstaand overzicht)

De nieuwe categorieën A1, A2 en A

Voertuig: motorrijwiel, max. 11 kW, max. 125cc, max. 0.1 kW per kilo ledig gewicht of, gemotoriseerde driewieler van max. 15 kW. Leeftijd: vanaf 18 jaar Examen: theorie- en praktijkexamen

Voertuig: motorrijwiel, max. 35 kW, max. 0.2 kW / kg ledig gewicht Leeftijd: vanaf 20 jaar Examen: theorie-en praktijkexamen Opmerking: Categorie A2 kun je halen als je minstens 2 jaar in bezit bent van motorrijbewijs categorie A1.

Voertuig: motorrijwiel onbeperkt vermogen, of gemotoriseerde driewieler meer dan 15 kW Leeftijd: vanaf 21 jaar   Examen: zonder in bezit te zijn van rijbewijs A2 moet je het theorie- en praktijkexamen doen. Als je wel in bezit bent van categorie A2 doe je alleen het praktijkexamen.

Motor Rijlessen

65Per Les
 • Een Motor Rijles duurt 60 Minuten

Motor Rijexamen

AVB & AVD
 • Examen door CBR
 • AVB Examen:€ 180
 • AVD Examen:€ 250

Motorrijbewijs

Theorie
 • Opleiding & Examen
 • I Theorie-Opleiding motor:€ 60
 • Theorie Examen:€ 37
Rijschool Fair Roermond
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord